Inspirationen

lørdag den 6. april 2013

Hindbær Cheesecake på nødde/kikse bund

Hindbær Cheesecake på nødde/kikse bund pyntet med mørk chokolade

Nødde/kiksebund:
175g mandler
150g digestive kiks
1tsk vaniliesukker
½tsk bagepulver
5 æggehvider
250g sukker

Mandlerne blendes og herefter bagefter kiksene, tilsæt vaniliesukker og bagepulver.
Pisk æggehviderne stive, tilsæt sukker lidt efter lidt til sukkeret er opløst.
Vend mandel/kikse blandingen i til det er ensartet masse.
Kom dejen i et smurt springform 30cm med bagepapir i bunden eller en rund justerbarringform på 30cm placeret på smurt bagepapir.
Bages ved 175 midt i ovnen i 25 til bunden er let gylden.

Hindbær Cheesecake:
300g frosne hindbær
4spsk sukker
1 vaniliestang
3blade husblas
200g flødeost neutral (ikke fedtfattig)
½L piskefløde

Husblassen kommes i iskoldt vand i ca 15 min.
Hindbærene koges i en gryde med sukker og skrabt vaniliestang og de tomme stænger. De bringes i kog 2-3min. Tager gryden af varmen og kom de bløde husblas plader i ét ad gangen -sørg for at de er helt opløst inden det næste kommes i. Lad hindbærsylt'en køle i en bøtte i køleskabet.
Kom den afkølede hindbær sylt og flødeost i en skål og pisk til det er let  skummende. Pisk piskefløden til flødeskum og vend den sammen med hindbærblandingen.

Placer den afkølede bund ovenpå serveringsfadet og kom den runde ringform eller spingform om bunden. Fordel hindbær Cheesecake massen oven på bunden og stil på køl min. 4 timer eller til dagen efter.

Pynt med flydende mørk chokolade, frysetørret hindbær eller bedre friske hindbær!!
Server -den smager så frisk og lækkert!.



1 kommentar:

  1. Tak for denne utrolige lækre kage, jeg brugte 300gr.flødeost og lidt mindre flødeskum.

    SvarSlet